Katalogs

Raksti

  • 03.08.12

    Pareizais apgaismojums

    Rudeni un ziemā, kad dienasgaismas kļūst mazāk, mēs arvien lielāku dienas daļu pavadām telpās, lasot, skatoties televīziju, kavējoties pie datora un sērfojot internetā. Acis nogurst, tādēļ tās jāsaudzē, Kā pareizi izvēlēties apgaismojumu un kam jāpievērš vislielākā uzmanība, stāsta acu ārste Ilze Strautmane un apgaismojuma speciālists Andis Čeksters. 

  • 27.07.12

    Led: kas tas īsti ir?

    Pašlaik ir bieži dzirdams, ka mūsdienīgas Led tehnoloģijas sāk nomainīt klasisko apgaismošanas veidu, ieskaitot arī ielu apgaismojumu. Ar šo jēdzienu ir saprotamas speciālas gaismas diodes, tās ir pusvadītāju ierīces, kurām piemīt unikāla elektriskās strāvas pārveidošanas iespēja gaismas starojumā. Šādu ierīču struktūrā ir pusvadītāju kristāli, speciālas pamatnes, korpuss, papildus kontaktu izejas. Vēl viens svarīgs komponents – savu īpašību ziņā unikāla optiskā sistēma. Prakse liecina, ka šādas gaismas diodes nemaz nelīdzinās tradicionālajām spuldzēm, vairākkārtēji pārspējot tās arī savu funkcionālo iespēju ziņā.

  • 23.07.12

    Elektrības rēķinu iespējams samazināt pat uz pusi!

    Elektropreces patērē daudz elektroenerģijas, kas Latvijā pašlaik ir dārga prece un nākotnē kļūs vēl dārgāka. Arī to ražošanai tiek patērēts daudz energojaudas un citu resursu. Bez tam, daudzas elektropreces satur bīstamas vielas, kas sadaloties smago metālu veidā nonāk apkārtējā vidē, izraisot alerģijas un citas ar imunitāti saistītas slimības mums un mūsu bērniem.

  • 17.07.12

    EK ievieš energoefektivitātes prasības gaismas diožu spuldzēm

    EK sadarbībā ar Eiropas Savienības dalībvalstīm turpina darbu pie šo ražojumu energoefektivitātes uzlabošanas, lai mazinātu enerģiju patērējošu ražojumu negatīvo ietekmi uz vidi un panāktu lielākus energoietaupījumus to ekspluatācijas laikā.

  • 17.07.12

    Prožektori jebkuriem nolūkiem

    Mūsdienās nakts apgaismojumam piemīt nozīmīga loma cilvēka dzīvē. Apgaismojums ir nepieciešams ne tikai ielām un pagalmiem, bet arī dažādu publisku un arī slēgtāku pasākumu organizēšanai. Šajā nolūkā visbiežāk tiek izmantoti prožektori – īpašas apgaismes ierīces, kuras nodrošina spilgtu apgaismojumu. Šādi prožektori tiek izmantoti lielu zāļu vai ielu apgaismošanai vai arī tādu objektu pagaismojumam, kurus parastas lampas nespēj pilnvērtīgi apgaismot, piemēram, dažādu objektu arhitektonisks izgaismojums - ēku fasādes, reklāmas konstrukcijas, ainavas vai arhitektūras pieminekļi.

  • 18.06.12

    Lampas, to grupas un “gudrā māja”

    Pārliecinošs darba efekts – lūk, kas izceļ sistēmu, kuras nosaukums ir “Apgaismojums” visu citu elementu vidū, kas veido tā saucamo “Gudro māju”. Gaismekļi (gan parastie, gan arī LED), ir jaudīgi ārējā apgaismojuma avoti, nelielas jaudas un apgaismojuma spuldžu grupas – tās ir sarežģīta aparāta daļas, kas spēj padarīt māju krāšņu un apspīdēt fasādi desmitiem krāsainu toņu izgaismojumā, sava spilgtuma un daudzkrāsainības ziņā neatpaliekot no persiešu paklāja.

  • 08.05.12

    Teicams apgaismojums – drošības ķīla

    Viens no svarīgākajiem mūsdienu Eiropas automobiļu atribūtiem ir kvalitatīvas xenon gaismas ierīces. Šo automobiļu īpašnieki pirmkārt augstu vērtē savu drošību un komfortu, saprotot, ka kvalitatīvam apgaismojumam piemīt ļoti svarīga nozīme. Taču ir svarīgi atcerēties, ka visas xenon spuldzes spēj nodrošināt pilnīgu drošību un teicamu apgaismojumu. Ja gribat iegūt patiesi labu apgaismojumu, vērsiet savu uzmanību xenon spuldzēm philips un Radium. Šīs spuldzes stabili un ilgstoši darbojas pie jebkuriem apstākļiem.

  • 10.04.12

    Rīgā laternās liks ekonomiskās, regulējamās LED lampas

    Rīgā šogad līdz 1.jūlijam tiks uzstādīti 608 jauni LED tehnoloģiju gaismekļi, kas patērēs par 30% līdz 40% mazāk elektroenerģijas, kā arī 546 jauni LED tehnoloģiju gaismekļi, kas aprīkoti ar apgaismojuma līmeņa regulēšanas ierīcēm, liecina pašvaldības aģentūras «Rīgas gaisma» darba plāns 2012.gadam, kas šonedēļ tika apstiprināts Rīgas domē.

  • 23.03.12

    Kvalitatīvas elektroierīces no kompānijas Hella

    Viena no lielākajām automobiļu lukturu ražotājām ir firma Hella. Lai vadītājiem nodrošinātu ideālu un pirmklasīgu apgaismojumu jebkurā vietā un laikā, firma ir izgatavojusi lukturus Hella.

  • 27.02.12

    Galda lampas, kuras izgaismo mieram un atpūtai

    Mūsdienu interjerā galda lampas kalpo par gaismu avotu, kas spīdot, rada siltu mājīgumu un harmoniju. Pareizi izvēlēta lampa spēj sagādāt īstu mājas komfortu jebkurā telpā, jums tiks nodrošināta vieta, kur jūs vienmēr varēsiet izbaudīt mieru, palasīt grāmatu vai vienkārši pasēdēt, grimstot pārdomās. Lai arī cik skaista arī lampa nebūtu, uzmanība ir jāpievērš tās tehniskajiem raksturojumiem. Aizvien vairāk tirgu ir iekarojuši LED gaismekļi. Pirmkārt, - tas ir ļoti ekonomiski, otrkārt – apgaismojums ir daudz spilgtāks un skaidrāks salīdzinājumā ar citiem gaismas avotiem.

Lapa: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10